Köszöntjük a Born To Be kennel honlapján, üdvözöljük Welsh Corgi Pembroke, Cardigan és Collie kutyáink világában! 2000 óta szenvedélyünk az egészséges, boldog, kiváló minőségű és típusú kutyák tenyésztése. Kutyáink ma már világszerte megtalálhatóak, sok esetben kiállításokon versenyző gazdik mellett, de ami ennél is fontosabb: szerető otthonokban, családtagként.

Rólunk

Célunk az, hogy olyan corgi (welsh corgi pembroke és néha cardigan) és ritkán collie kutyákat tenyésszünk, akik nem csak gyönyörűek és egészségesek, de fantasztikus a természetük, így öröm velük élni és dolgozni. Hitvallásunk, hogy meg kell őrízni a kutyák eredeti ösztöneit, hogy fenntartsuk a fajta igazi értékeit, funkcióját és több száz éves múltját.

Magas színvonalat várunk el magunktól, így mindig gondosan válogatjuk a szülőket a világ legsikeresebb vérvonalaiból és kenneleiből, melyekből kutyát venni csak bizonyított tenyésztőknek lehet. Mindig szem előtt tartjuk, hogy a corgi és a collie ANGOL fajta, így nagyon fontos, hogy angol kutyák vérvonalait vigyük tovább. Angliából, Amerikából, Oroszországból, Olaszországból, Dél-Afrikából, Franciaországból importáltuk tenyészetünk kutyáit és további neves ausztrál és amerikai vérvonalakkal dolgozunk. Genetikai állományunk sokszínű és világhírű.

Elsősorban magunknak tenyésztünk, saját örömünkre és a fajta jobbá tételére, ugyanakkor értékeinek megőrzésére. Mivel minden kiskutyát megtartani nem tudunk, így fontosnak tartjuk és minden tőlünk telhetőt megteszünk azért, hogy olyan otthonokat találjunk nekik, ahol igazi társként tekintenek rájuk és ahol látják a különbséget a felelős tenyésztőktől illetve a szaporítóktól származó, kétes vérvonalú, egészségügyi szűrésekkel nem rendelkező, tenyészminősítés nélküli corgik között. Védjük és óvjuk a fajtát. Tenyésztésünk célja a fajta jobbá tétele, értékeinek megőrzése. Tenyésztési elvünk nem az önmegvalósítás, hanem a standardhez leginkább hasonlító, funkciójának megfelelő, kiemelkedő minőségű kutyák tenyésztése. Több, mint száz Champion, Csoport- és Best In Show szinten is győzni tudó és terelőösztönpróbás kutya bizonyítja munkánk sikerét és büszkék vagyunk kutyáink kiváló egészségügyi szűréseire generációk óta.

Corgi Fan Club

Ha szeretnél folyamatosan értesülni a Corgi közösségünk eseményeiről, vagy csak új fotókat nézni a kutyáinkról, akkor kövesd a Facebook és az Instagram oldalunkat!

Hírek & Események

borntobe_fejlec_galeria.jpg
2018.11.01

Gyakori kérdések

Corgi farok, Pembroke vs Cardigan corgi, Corgi ár, Corgi szűrések, Fluffy corgi...

Screenshot_2023-05-02_at_16.58.50.png
72cfVeh1.jpeg
fejlecek_v2021_0007_tortenetunk.jpg

© BORN TO BE kennel

created by 8Ways